Cum să ne creștem imunitatea în această perioadă cu ajutorul turmericului Ce este turmericul? Turmericul (denumit științific Curcuma Longa) este o plantă originară din Asia. Din rădăcina acesteia se obține printr-un proces de uscare și măcinare o pudră...

07.05.2020

Cum să ne creștem imunitatea în această perioadă cu ajutorul turmericului

Ce este turmericul?

Turmericul (denumit științific Curcuma Longa) este o plantă originară din Asia. Din rădăcina acesteia se obține printr-un proces de uscare și măcinare o pudră fină, galbenă și puternic aromată, care se utilizează în întreaga lume pentru condimentarea mâncărurilor.

Turmericul conține curcumin, o substanță activă cu proprietăți antiinflamatoare, antivirale și antibacteriene.

Din acest motiv, turmericul este folosit nu doar pentru aroma sa exotică, dar mai ales pentru efectele sale terapeutice, fiind utilizat de mii de ani ca remediu natural în medicina ayurvedică și cea tradițională chineză.

Cum ajută turmericul la întărirea imunității?

Studii științifice au dovedit că turmericul are puternice proprietăți antioxidante, adică crește capacitatea organismului de a lupta împotriva radicalilor liberi, responsabili de apariția numeroaselor boli. În acest fel, turmericul contribuie la combaterea stresului oxidativ (deteriorarea ADN-ului) și stimulează sistemul imunitar.

Mai mult, studiile au arătat că turmericul are acțiune imunomodulatoare, adică stimulează producția de celule cu rol de apărare a organismului, cum sunt celulele T sau cytokinele.

O altă proprietate foarte importantă a turmericului este cea antibacteriană. Acest condiment are capacitatea de a combate bacteriile dăunătoare, fără a avea efecte secundare, cum se întâmplă în cazul antibioticelor. Curcuminul din turmeric poate penetra membrana celulară și bariera creier-sânge pentru a acționa împotriva infecțiilor provocate de bacterii periculoase, precum Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, E.coli, Pseudomonas aeruginosa, H.pylori și multe altele. De aceea, turmericul reprezintă un remediu important în afecțiunile gastrointestinale.

Așadar, datorită proprietăților sale imunomodulatoare, antiinflamatoare, antioxidante și antibacteriene, turmericul reprezintă un bun aliat al sistemului nostru imunitar în lupta împotriva virusurilor și bacteriilor.

În magazinul nostru din Simeria str. Piata Unirii bloc 6 avem turmeric si multe alte produse naturiste.