Plante medicinale

29.03.2020

Acum este momentul pentru a ne consolida imunitatea si a reduce riscul de imbolnavire. Plantele medicinale au actiune lenta, dar puternica si au un efect prelungit, de aceea este indicat sa le luam in cure mai lungi care sa pregateasca organismul si sa il ajute. Plantele sunt recomandate chiar si la debutul racelii, de exemplu, pentru a diminua durata si intensitatea acesteia.

Ganoderma. Este cunoscuta si sub denumirea de "ciuperca a nemuririi", fiind tonic imunitar si imunomodulator. Nu este degeaba numita asa, deoarece, luata in mod regulat, poate imbunatati si regla optim raspunsul imun al organismului. Este deosebit de utila pentru cei care sufera frecvent de infectii respiratorii. Intareste sistemul circulator si este un adaptogen foarte bun, ceea ce o recomanda pentru cresterea rezistentei generale. Este mai buna sub forma de ceai sau de comprimate.

Efecte: tonice, antivirale, antibacteriene, antiinflamatoare, antioxidante, cardiotonice, hepatice

Socul. Fructele de soc sunt unul dintre cele mai apreciate tonice pentru imunitate! Luate zilnic, sub forma de sirop sau comprimate, ofera protectie impotriva racelilor, gripei si a altor infectii virale. Un studiu a demonstrat efectele antimicrobiene ale socului impotriva a doua tulpini de virus gripal si a mai multor bacterii care sunt de obicei responsabile pentru infectiile secundare in gripa si raceala.

Fructele au efecte: imunostimulente, imunomodulatoare, antibacteriene, antivirale, antioxidante, diaforetice, antiinflamatoare, decongestive. Florile au efecte tonice asupra sistemului imunitar, antivirale, diaforetice, antiinflamatoare, astringent, decongestive

Echinacea. Echinacea este astazi aproape sinonima cu o imunitate puternica si este cunoscuta ca avand proprietati antiinflamatorii, antioxidante si antivirale si excelente. Acest lucru o face sa fie una dintre cele mai iubite si apreciate plante cand vine vorba despre protectia impotriva racelilor si gripei! S-a demonstrat ca Echinacea poate reduce durata si intensitatea simptomelor gripei.